keskiviikko 23. syyskuuta 2009

19.9.2009

19.9.2009

Läsnä 23+1 lapsi

Johto Esa

Alkulaulu seurakunta laulaa 37 ”Uutta virttä nyt laulaa”

Rukousaiheita: Kiitosaihe: adventistikotien lapset ja nuoret

Toipumista leikkauksesta

Ystävän puolesta joka ”elää jatkoajalla”

Kiitos kesän siunauksista

Siskon puolesta että löytää Jeesuksen vapahtajaksi

Laulu: seurakunta laulaa 199 kosketa minua henki

Raamatuntutkiskelu: Kai Arasola. Johanneksen kirje valitulle äidille (2 Joh)



23.09.2009 itisryhmä




Hajanaisia ajatuksia:

Seurakunnan tulisi toimia äidin lailla: synnyttää, kasvattaa, rakastaa.

Johannes oli huolissaan seurakunnan tilasta jopa 1/3 seurakunnasta oli saanut vaikutteita kreikkalaisuudesta ja olivat gnostilaisia.

” Tulkoon osaksemme armo, laupeus ja rauha Isältä Jumalalta ja Jeesukselta Kristukselta, Isän Pojalta, totuudessa ja rakkaudessa.”

Keskustelimme totuuden ja rakkauden suhteesta. Pitää löytää tasapaino näiden suhteen: totuus laukoo, rakkaus peittää. Erityisesti kaikkea kielteistä ei tarvitse sanoa.

Armo, laupeus, rauha (ilo)

” uutta käskyä en sinulle kirjoita, vaan sen, joka meillä on ollut alusta asti: rakastakaamme toisiamme” Vrt 1 Kor 13. Jokaisesta ei tarvitse tykätä mutta kyllä rakastaa

” 9. Jokainen, joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan tuo siihen jotakin lisää, on vailla Jumalaa. Jokaisella, joka tässä opetuksessa pysyy, on sekä Isä että Poika. 10. Jos joku tulee teidän luoksenne eikä opeta tällä tavoin, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä edes tervehtikö häntä. 11. Se, joka lausuu hänet tervetulleeksi, osallistuu hänen pahoihin tekoihinsa.”

Seurakuntakotia tulee varjella harhaopeista, vääriä opettajia ei pidä toivottaa tervetulleiksi seurakuntakoiin.

” Minulla olisi teille paljonkin kirjoitettavaa, mutta en tahdo esittää sitä näin paperilla ja musteella. Toivon näet pääseväni tulemaan teidän luoksenne, että saisin puhua kanssanne kasvotusten. Silloin ilomme on täydellinen.”

Apostoli Johannes tiedosti jo silloin internetyhteiskunnan ongelmat! Sähköpostit ja naamakirjat eivät riitä, tarvitaan myös seurakuntayhteyttä kasvotusten.

Lähetysterveisiä Thaimaasta.

Thaimaassa 60 miljoonaa asukasta, adventisteja 11000, etenkin vuoristoheimolaisia tiettömien taipaleiden takana.

Kiinassa on virallisessa adventtikirkossa 4000 jäsentä, mutta maassa vaikuttaa myös maanalainen asdventtiseurakunta, jossa on puoli miljoonaa jäsentä.

Lähetyslaulu: seurakunta laulaa 411”Kuule, Isä taivaan”

Ei kommentteja: