lauantai 9. toukokuuta 2009

2.5.

2.5. Anitalla oli johto. Paikalla oli 15 h + 1 nuori


Anita piti saarnan:

Israelin piti olla pyhä heimo, mutta se lankesi jatkuvasti.Jumala armahti heitä ja antoi anteeksi osoittaakseen pyhyytensä. Kaikki Jumalalle osoitetut asiat ovat pyhiä (esim. esikoiset, Sapatti ja alkuseurakunta). Pyhyys ei ole näissä asioissa itsessään, vaan siinä, että ne on erotettu Jumalalle. Ihanne ei välttämättä toteudu. Tämä ihanteen ja todellisuuden ristiriita ahdisti Paavalia.

Mikään kadotustuomio ei kohtaa Jumalan omia. Jeesus antoi kuulijoilleen autuuslupauksen ja sanoi että he ovat maailman valo. Minkälaisia ihmisiä nämä kuulijat olivat? Hengelli sesti köyhiä. Mikä on ihmisen mahdollisuus löytää onni? Pitää olla nälkä ja jano ymmärtää syvemmin. Se ei ole kehoitus käyttäytyä tietyllä tavalla, vaan murhe ja oman avuttomuuden ymmärtäminen on itsessään autuuden tila, koska siinä ihminen kohtaa Jumalan. Ihmisen asema Jumalan edessä on olla epätäydellinen. Jeesus totesi mm. että hänellä olisi lisääkin sanottavaa, mutta kuulijat eivät pysty sitä vastaanottamaan. Entä mikä oli se maailman valo? Johannes Kastaja avasi vanhurskauden tien ja viittasi Jeesukseen Jumalan Karitsana. Hän ei itse ollut valo, vaan todiste valon tulosta maailmaan. Armahdetuksi tulemisen ja armosta riippumisen valo. Tätä valoa ei pidä panna vakan alle (vain itselle).



Rukouskierroksella rukoiltiin mm. ilmestyskirjaseminaarin puolesta.

Airi kertoi lähetyskertomuksena "Albanian perheestämme" ja Albaniasta valokuvin ja sanoin.


Marjuska piti tutkistelun:

On tutkittu, että yli puolet suomalaisista uskoo Jumalan luoneen maailman.
Luomistapahtumassa oli mukana koko Jumaluus, jonka kautta luominen tapahtui. Ja tulossa on uusi luominen. Tällä hetkellä evoluutiojulistus on aggressiivista. Tiedekään ei ota lukuun Luoja-Jumalaa. Etsitään kehityksen puuttuvia renkaita, joskus niitä myös luodaan keinotekoisesti; ns. Piltdownin ihminen oli sellainen huijaus. Tiede tutkii elämän syntyä. On valmistettu mm. siemen tieteen keinoin, vikana oli vain, että se ei itänyt.

Meillä on käytössä kommunikaattori, ajatusrukous ihmiseltä Jumalalle, jossa viesti kulkee kaksisuuntaisesti. Meillä on myös omatunto, syn eidesis, joka tarkoittaa alkukielellä kanssa tietämistä. Kuten kuninkaat, profeetat ja papit voideltiin öljyllä, myös uusi omaisuuskansa, pyhä papisto voidellaan, mutta Pyhällä Hengellä. Kaikki hengen lahjat eivät ole lähtöisin Jumalasta, vaan ne on koeteltava.

Jäännöskansoja on ollut olemassa monesti. Jäännöksillä on aina ollut itseään suurempi tehtävä. Koko Israel esimerkiksi pelastui jäännöksen kautta. Esra 9:13 puhuu armon jäännöksestä. Jäännös on Jumalaan luottavien joukko. Onko ihminen oman onnensa nojassa? Ei, ihmisiin luotetaan kaiken aikaa. Jumala ei olisi voinut jättää ihmistä oman onnensa nojaan, koska hän on rakkaus. Jätettiin myös tilaisuus valita. Taivaassa kaikki ovat jo valinneet, eivätkä kyseenalaista Jumalan hallintoa. Armon jäännös ei ole välttämättä yksi seurakunta, jäännöksiä on eri seurakunnissa. Viisas näkee, että jokaisessa on jotakin ja osaa ottaa "ruodot" pois. Näistä lampaista muodostuu yhdessä yksi jäännös. Jäännösseurakunnan tunnuspiirteitä ovat kestävyys, Jumalan käskyjen noudattaminen, Jeesukseen uskominen, ja Herran nimen kunnioittaminen. Jeesus on johdattaja, mutta hänkin antoi johdon Isälle. Mekään emme voi omin neuvoin tehdä mitään.


Seuraavalla kerralla (9.5.) olemme Castreninkadulla.

TP




Ei kommentteja: