lauantai 11. huhtikuuta 2009

Sapatti 4.4

4.4. Airilla ja Ralfilla oli johto. (paikalla 9 + 1 henkeä)
 
Ralf piti Raamatuntutkistelun armosta ja välittämisestä erityisesti  Itisryhmäämme ajatellen. Hän havainnollisti ajatusta gridi-nelikentän avulla. Tämän nelikentän vasen alanurkka on NOLLApiste, eli kuollut seurakunta. Nelikentän vasen laita on TUNNE, joka kasvaa nollanurkasta ylöspäin. Seurakunnan tarjoamia tunne-elämyksiä voisi kuvata rumpumusiikki. Nelikentän alalaita on OPPI, joka kasvaa vasemmalta oikealle. Se sisältää totuuden Raamatusta, mutta myös metodistisuuden, lakihenkisyyden ja farisealaisuuden. Nelikentän poikki piirretty suora vasemman alalaidan nollanurkasta oikeaan ylänurkkaan kuvaa elävää kasvavaa seurakuntaa, eli ihannetilaa, jossa laki ja rakkaus ovat sopivassa suhteessa.
 
Sanotaan että kirkossamme oppi on tärkein ja toisista välittäminen, eli ihminen jää vähemmälle. Voisi olla parempi jos meillä olisi enemmän henkeä. Ryhmämme rakentamisessa jokaisella on roolinsa. Meillä on käytössä esirukousvihko ja rukouspuhelin ja pyrimme muistamaan toisista välittämisen. Matteus 22:37 kehottaa rakastamaan Herraa ja lähimmäisiä. Itse asiassa me kaikki olemme Jumalan rakkauskirjeitä. Millainen rakkauskirje on? Muistelimme, ettei se ole kovin häävi, eikä kypsä, se voi olla itsekäskin ja se sisältää kaipausta ja halua olla toisen lähellä. Muistimme myös hyvän ohjeen lukea Raamattua niin, että lukee yhden kohdan ja kirjoittaa siitä kirjeen Jeesukselle.
 
Rakastava antaa ilman odotuksia odottamatta vastalahjaa. Rakkaus on myös periaate, se säilyy. Periaatteessa kaikkia ihmisiä pitää rakastaa,  mikä käytännössä voisi tarkoittaa esim. sitä, että käyttäytyy sivistyneesti toista kohtaan. Mitä se rakkaus sitten on? Lähimmäisiä on monenlaisia. Tarvitsevaa lähimmäistä voi auttaa, mutta saa käyttää järkeä ja antaa esimerkiksi ruokaa, eikä rahaa. Rakastava Jumala ei hylännyt kansaansa vaikka he tekivät typeryyksiä. Jumala myös rakastaa mustasukkaisuuteen asti. Fil 2:5-8 mukaan Jeesuksella oli Jumalan muoto, josta hän luopui rakkaudesta.
Rakkaus-asiaa voi pohtia lukemalla 1 Kor 13 niin, että korvaa siinä rakkaus-sanat omalla nimellään. Ihminen kehittyy, vaikka ei tulekaan koskaan täydelliseksi.
 
From Itisryhmä
Tutkistelun lopussa keskustelimme läksyn loppukysymyksistä pareittain ja kerroimme keskustelun tulokset ryhmälle.
 
Airi tarjosi meille kauniin Pääsiäiseen valmistavan hiljentymissaarnan lukemalla Raamatusta Pääsiäisen tapahtumista (otteita Matt 26-28) ja taustana Mozartin Requiem.
 
Lopuksi saimme teetä ja keksejä.
 
TP

Ei kommentteja: